Kamermuziek rondom de harp

Mea van Delden


  Kamermuziek rondom de Harp   Kamermuziek rondom de harp
voor (huis)concerten en achtergrondmuziek
tel. 040-2217331
info@rondomharp.nl
www.rondomharp.nl

De harpiste Mea van Delden is de kern van Kamermuziek rondom de Harp. Zij speelt alleen en met ensembles van verschillende samenstelling.

In 1989 richtte zij met fluitist Gijsbert Boggia het Lysander duo op. Vanaf 1991 speelt zij regelmatig kamermuziek met hoornist Warner ten Kate. De klankrijkdommen van de combinatie van harp, fluit en hoorn brengen zij samen in het Lysander trio, waarvoor ze zelf de muziek arrangeren. Lees meer over het Lysander duo & trio op www.rondomharp.nl/lysander.

In het Van Gogh trio speelt de altviool als derde instrument naast de fluit en harp. Het trio wordt gevormd door fluitiste Jenneke Bosch, altvioliste Myra van Groenendael, en harpiste Mea van Delden. Lees meer over het Van Gogh trio op www.rondomharp.nl/vangogh.Interesse om zelf harp te leren spelen?

Neem contact op, of kijk op Muziekonderwijs Aalst Waalre, Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie (RICK), of De Muziekschool Deurne voor informatie over harplessen. Je kan vanaf ongeveer 5 jaar beginnen met harp spelen. Ook voor volwassen die een instrument willen gaan spelen is de harp een ideaal instrument.

Mea geeft harples aan leerlingen van alle leeftijden, van de basis van het harpspelen tot toelating tot het conservatorium. Beginnende leerlingen krijgen les op de Ierse haakjes harp, vergevorderden kunnen overstappen naar een pedaalharp. In het eerste jaar kan je een klein troubadour harpje huren.

Naast de individuele lessen zijn er regelmatig samenspeellessen in kleine of grotere groepen. Het resultaat wordt dan meestal op leerlingen- en andere concerten uitgevoerd. Hoogtepunt is het jaarlijkse harpweekend, waar we samen met harpleerlingen van muziekscholen uit de regio Eindhoven het hele weekend muziek van een bepaald thema instuderen. Het weekend wordt afgesloten met een groots slotconcert.© WtK Last update: 2016-03-20.