Van Gogh Trio

Myra van Groenendael, Jenneke Bosch, Mea van Delden


  Van Gogh Trio   Van Gogh
Voor al uw concerten, lezingen en openingen
040-2425171 / 06-18122512
halangermans@on.nl
www.rondomharp.nl/vangogh

Wij zijn het Van Gogh Trio bestaande uit: fluitiste Jenneke Langermans-Bosch, harpiste Mea van Delden en altvioliste/verteller Myra van Groenendael. We spelen klassieke muziek in verschillende samenstellingen. We zijn geinspireerd door het werk van de impressionistische schilder Vincent van Gogh. Veel van de muziek die wij spelen stamt uit dezelfde tijd of ademt dezelfde sfeer.


Het Van Gogh trio
Het Van Gogh trio. © H. Vink

Hieronder geven we een overzicht van onze programma's. Deze zijn in overleg aan te passen aan uw wensen. We hopen dat u hieruit een keuze kunt maken en dat wij u een mooie muzikale opluistering kunnen aanbieden.

Een vooraanstaande plaats in onze optredens zijn de programma's die we speciaal voor zorginstellingen samenstellen. Wij komen graag naar uw zorginstelling om onze passie met uw bewoners te delen. Uw doelgroep spreekt ons enorm aan.

Muziek zegt meer dan 1000 woorden. Het is een onmisbaar element in het gevoelsleven van mensen, opent gevoelens en verbindt. Wij zijn hierbij gedreven om kwaliteit te brengen.Wij hebben de volgende programma's waar u uit kunt kiezen:

Programma "rondom van Gogh"
Overwegend Franse muziek die de impressionistische schilderingen van Vincent van Gogh vertalen in klank, afgewisseld met voorgelezen fragmenten uit de brieven van Vincent van Gogh. Tegelijkertijd projectie van schilderijen en schetsen van Vincent van Gogh.
(een programma van 2x 45 minuten met pauze)
 
Sprookjes programma "Een Vrouwenlist"
Een verteld sprookje, afgewisseld en ingekleurd met toepasselijke romantische en klassieke muziek.
(een programma van ongeveer 60 minuten zonder pauze)
 
Licht klassiek programma
(kan variŽren in tijdsduur met/ zonder pauze)
 
Klassiek-modern programma
(kan variŽren in tijdsduur met/ zonder pauze)
 


Myra van Groenendael studeerde viool aan de conservatoria van Tilburg en Brussel bij Leo Riemens en Georges Octors. In 2008 behaalde zij haar Bachelors degree op altviool en in 2010 haar Masters degree bij Gisella Bergman aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Myra volgde daarnaast masterclasses bij Garth Knox in Parijs en bij Esther Apituley in Amsterdam. Naast het lesgeven op haar eigen viool- en altvioolschool, speelt Myra in orkesten en ensembles van verschillende samenstellingen.

Jenneke Bosch heeft haar muziekstudie fluit in Tilburg doorlopen aan het Brabants Conservatorium bij Raymond Delnoye. In 1992 behaalde zij haar Docerend Musicus diploma en in 1994 haar Uitvoerend Musicus diploma. Zij is lang werkzaam geweest als dwarsfluitdocente aan het Factorium Tilburg en speelt de eerste fluit in het Symfonie Orkest Eindhoven. Hiernaast speelt zij met veel plezier in verscheidene kamermuziek-ensembles en vervangt regelmatig bij het Zeeuws Orkest.

Mea van Delden studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Alex Bonnet en Edward Witsenburg bij wie ze in 1988 afstudeerde. Zij nam deel aan het World Harp Congress in Maastricht, Wenen en Parijs. Ze volgde meestercursussen bij Ursula Holliger en bij de Russische harpiste Tatyana Tauer. Zij treedt veelvuldig solistisch op en met orkesten en ensembles van verschillende samenstelling. Zij is verbonden als harpdocente aan de muziekschool van Weert, Deurne en Waalre.


Omroep Max - Het Van Gogh trio

Het Van Gogh trio bij Omroep Max.


Video van sprookjes programma.

Video van optreden in Oude Willibrorduskerk Waalre - Mei 2011.

Video van optreden Docentenoncert - Juni 2016.
Terug naar home pagina Kamermuziek rondom de harp.

© WtK Last update: 2016-10-02.